Register över konferenslokaler Ystad & Österlen
Stenshuvud
Restaurang Port - YSB
Foto: Österlenpaket på Karlaby Kro
Karlaby Krog
foto: Annelie Schalock
Stenshuvud Foto: Janne Ottosson
Foto: ÖsterlenSparris
Ales stenar. Foto:Bengt Westerblad
4x4 Event
Ystad Saltsjöbad, SPA och konferens
Karlaby Kro. Foto:Håkan Sandbring

Möten med mervärde

Foto: Blåsingsborgs Gårdshotell

Här håller vi riktigt bra konferenser - tekniskt, logistiskt såväl som njutningsfyllt och spännande!

Tillsammans med oss och kompetent personal på konferensanläggningarna i Ystad & Österlen säkerställer du att er konferens blir optimal utifrån era behov. Vi har både inspiration och information för både mindre och större grupper. 

Små möten

Att komma till Ystad & Österlen är inspirerande. Havet, ängarna, skogarna och jordbrukslandskapet skapar atmosfär, harmoni och kreativitet. Här finns många olika slags mötesplatser för bra samtal, arbetsmöten, konferenser, event och mindre kongresser. I Simrishamn finns exempelvis ett vineri i världsklass med showroom, vinbar och restaurang. I Ystad omsätts manus till film i Ystad filmstudios. Strax intill ligger mångfaldigt prisbelönta Ystad Saltsjöbad, landets ledande spaanläggning. De många golfbanorna i sydöstra Skåne håller hög klass och har generösa öppettider. Ystad & Österlen är en egen destination som man gärna återvänder till. Välkommen hit!

Möten vid havet

Allt oftare inleds möten direkt på stranden, gärna med frukost eller lunch. En upplevelse som delas av allt fler event- och mötesdeltagare är att börja dagen med aktiviteter som segling, fiske eller skärmflygning. Området vid Hammars backar är berömt och vissa dagar fylls luften av glidflygare. Eller så genomför man ett möte med wellness där till exempel yoga, spaupplevelser eller powerwalks längs de långa sandstränderna är i fokus. Kanske är det de friska vindarna som bidrar till nya idéer? Kanske är det bara känslan av att möjligheterna är obegränsade?

Möten på landet

För många människor är Brösarps backar sinnebilden av Österlen. Här kan man utforska över tio mil leder och 3 000 hektar naturreservat med hedar, skogar, källor och hav. Allt fler möten kombineras med att vandra, ”walk and talk”, och Ystad & Österlen erbjuder ett variationsrikt landskap. Bland rapsfält och åkrar finns dessutom många skånska matupplevelser, där menyerna präglas av säsongens råvaror och vad de lokala matproducenterna erbjuder. Här finns allt från skånsk husmanskost till fine dining av yppersta klass. Tänk dig kombinationen mat och möten i ett landskap där deltagarna kan kalibrera sin inre kompass. 

Möten på höjden

För möten är storytelling ofta en bra metod. I Stenshuvud nationalpark finns berget med samma namn. Det har tre toppar, den högsta är 97 meter. I den här miljön frodas berättelser. Enligt legenden bor jätten Sten i en av sprickgrottorna, med utsikt över hav, klippkust, sandhed och ängar. I samma område finns idag även konst som skapar debatt. En annan vidsträckt utsikt har Gamla Vattentornet i Ystad. Förr försörjde tegeltornet invånarna med vatten. Idag är det en okonventionell mötesplats för de som vill tänka nya tankar i en före detta vattentank. Kosmopolitisk mångfald på höjden och på faten.

Möten i myllan

För många är Skåne starkt förknippat med rapsfält, äppelodlingar, sparris, delikatesspotatis, utegrisar, kalkoner, frigående höns och kryddor från Österlen – allt närodlat. Vingårdarna får allt oftare lysande kritik av ledande vinexperter. Köpingsbergs vingård är världens nordligaste vingård för produktion av mousserande vin. Vid Sandhammaren tar man sig cirka två kilometer inåt landet där Österlenvin finns i den lilla byn Ekesåkra. På Skillinge vingård produceras Croix Fleurie. Alla dessa viner kan köpas på de lokala systembolagen. De serveras också på många av Österlens krogar.

Kontakta gärna oss om ni önskar fler tips till er konferens. Välkomna!

Ystad & Österlens mötesfolder i samarbete med Event in Skåne och Meetings International.